Канабіс – це відома рослина, яка може впливати на розум і тіло. Ця рослина поділяється на два основні види: Cannabis Sativa і Cannabis Indica. І хоча рослини походять з одного сімейства Cannabis і мають схожий склад елементів, ці види відрізняються один від одного за зовнішнім виглядом, ефектом впливу та кількістю THC і CBD. У цій статті ми розглянемо головні відмінності двох видів, їхні фізичні та кліматичні характеристики.

Indica і Sativa: кліматичні та фізичні характеристики

Indica і Sativa – два види зі своєю адаптацією до різних кліматичних умов. Сатіва походить з регіонів, таких як Таїланд, Камбоджа, Ямайка, Колумбія і Мексика. У цих місцях багато сонячних годин протягом усього року. Сорт відомий своєю здатністю адаптації до спеки тропічного клімату, стійкий до низьких температур. Сорт Індіка походить із регіону Гіндукуш – гірського хребта, що простягається від Афганістану до Китаю з дуже холодним кліматом. Вона здатна витримувати такі сильний вітер, дощ і заморозки.

Cannabis Sativa

Рослини Cannabis sativa зазвичай високі та стрункі, деякі сорти за оптимальних умов досягають висоти близько 6 метрів. У Сатіви довге і вузьке листя світло-зеленого кольору. Ці сорти мають менш щільне розгалуження порівняно зі своїми побратимами сорту Indica. Бутони у рослини довгі і менш щільні, ніж у рослин indica. Період цвітіння у сортів sativa довший, і для повного дозрівання може знадобитися від 10 до 16 тижнів.

Рослини зазвичай мають велику кількість трихом на квітках і листках, сприяючи потужним терапевтичним і психоактивним властивостям. Коренева система розвивається глибока, що дає їм змогу отримувати воду з глибших шарів ґрунту. Ця особливість корисна для рослин, що ростуть у посушливих умовах.

Cannabis Indica

Рослини Cannabis Indica коротші та компактніші, з більш широким і щільним листям. Висота рослини зазвичай від 60 до 120 см. Вони мають компактну, щільну структуру, що робить їх придатними для вирощування в приміщенні. Листя широке темно-зеленого кольору, ширше порівняно з рослинами sativa. Бутони у рослин щільні, товсті, об’ємні та більш смолисті.
Сорти виробляють велику кількість трихом, які покривають бруньки і навколишнє листя товстим шаром кристалічної смоли. Ця смола багата на канабіноїди, такі як ТГК і КБД.

Коренева система у індики більш розгалужена коренева система порівняно з глибокою кореневою системою рослин сатіви. Штами Indica мають коротку вегетативну фазу росту і більш швидкий цикл цвітіння, вони часто дозрівають за 6-8 тижнів.

Cannabis Hybrid

Гібридні штами – це результат схрещування штамів індики і сатіви. Гібридизації рослин коноплі процес змішування генетики відібраних батьківських штамів і подальше схрещування їх для отримання певного смаку і ефекту. При гібридизації вдається отримати найкращі якості від обох штамів. Майже всі потужні доступні штами, які представлені сьогодні на ринку, тією чи іншою мірою гібридизовані.

Індика і Сатіва: хімічний і психоактивний склад двох видів

Обидва види містять різноманітні хімічні сполуки, але їх співвідношення може відрізнятися. Сатіва містить більшу кількість тетрагідроканабінолу (ТГК), сполуки, відповідальної за психоактивні ефекти. Також може містити значну кількість канабідіолу (CBD), який має лікувальні властивості. Індика містить трохи менше ТГК, ніж Сатіва. Вона має збалансоване співвідношення ТГК і CBD, що призведе до більш розслаблюючого і седативного ефекту.

Терапевтичні властивості

Сатівні сорти часто використовують для лікування депресії, тривоги і поліпшення настрою. Вони також можуть бути корисними під час лікування синдрому дефіциту уваги і стимулювання апетиту. Індику використовують для лікування хронічного болю, безсоння, тривоги, для розслаблення напружених м’язів або для лікування шлунково-кишкових розладів.

Через гібридизацію та генетичну мінливість штамів конопель, точно класифікувати рослини на сатіву або індику стає неможливим. Крім того, індивідуальний досвід вживання цих підвидів може варіюватися між людьми і конкретними сортами.

Висновок

Cannabis sativa і cannabis indica – це два види з помітними відмінностями в хімічному складі, психоактивній дії та медицині. Вибір потрібного вам виду залежить від особистих уподобань і терапевтичних потреб.

Рекомендовані товари:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *